Kamis, 03 Maret 2016

Tugas Biologi "Analisis Kandungan suatu makanan"

No
Kadar Makanan
Jenis
Komposisi
Keuntungan
Kerugian
Masa
Berlaku
1
Rendah Gula
Rumput Laut
Rumputlaut (97%) , Bumbu(mengandungpenguat rasa inosinat, gualinatdanpewarnaalami caramel)

Kandungan :
Lemak               3,5 gram
Gula                   0 gram
Karbohidrat      1 gram
-  Kaya akanserat
-  Mencegahkangker
-  Kaya akan vitamin
-  Menjagakesehatantiroid

Dampakdaripenguat rasa inosinatadalahmenurunnyafungsiotakdankanker.
26-08-16
2
Rendah Lemak
Susu rendah lemak
Air,susububukskim,gula,susububuk full krim,coklatbubuk,krimmernabati,penstabilnabati,kalsiumkarbonat,perisa identic alami (mengandungpengawetkalium sorbet),pengemulsinabati,premiks vitamin danmineral,natriumfosfat,garam,trikalsiumfosfat.
Lemak : 3g
Kolesterol : 0mg
- Tinggikalsium
- Rendahlemak
- Mengandung vitamin      B kompleks.

Menkonsumsikalsiumdari 2000 mg/haritidakakanmenambahkeuntungandalamhalmenjagakesehatantulang.
29-11-15
3
Rendah Kalori
Makanan ringan perisa pisang
Tepungkedelai,buahpisangkering,kismis,buah nanas kering,telurmentega,gula,garam,buahkelapa,almond,perisa
Pisangmerupakansalahsatubuah yang memilikikandunganserat, zatbesiserta vitamin A, B1, B2, B6 dan E. Kandungan vitamin B6 dapatmenjagakestabilanguladarahdalamtubuh. Kandunganpotasiumdankaliumpadapisangjugadapatmengontroldetakjantungdantekanandarah. Gulaalamisepertifruktosa, glukosadansukrosadalambuahpisangjugaberperanpentinguntukpembentukanenergidalamtubuh.
Mengandungpengawet yang jikadikonsumsijangkapanjangakanmenimbulkanefekburukbagitubuh.
Agustus 16

0 komentar:

Posting Komentar

 

Student Daily Published @ 2014 by Ipietoon

Blogger Templates